top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobbert Jan Proos

55. De vijfde afvaller

Het is dinsdag en hoewel het midden op de dag is staan er duizenden mensen op de locatie van de oude kelders waar het programma wordt opgenomen. Vanavond wordt de vijfde afvaller bekend gemaakt in de reguliere uitzending, maar bij hoge uitzondering kunnen deze superfans nu al zien wie het wordt.


Tegen het complex aan wat boven op de kelders staat is een uitbouw gemaakt met zes hokjes en even zoveel deuren. De kandidaten zijn allemaal geblinddoekt in een hokje geleid en hebben hun hand op de deurklink gelegd. De bekende stem van het programma verteld ze wat er gaat gebeuren...


Stem: Kandidaten... Ik tel straks af en dan duw je op de klink van de deur. Als je deur open dicht blijft houden we je nog heel even in de kelders. Als hij open gaat sta je meteen buiten. Dat wordt niet alleen heel vreemd omdat je toch alweer een tijdje onder de grond hebt gezeten. Maar ook omdat er buiten enkele duizend fans zullen staan die je ongetwijfeld luid gaan toejuichen. Dus dat zal allicht de pijn een beetje verzachten.


Gerhard: Mein Gott, das geht bizar zijn.


Stem: 5...


Emma: Duizenden mensen?


Stem: 4...


Pjotr: Als het zo ver is, dan is het zo ver.


Stem: 3...


Lux: Je bent het niet, je bent het niet, je bent het niet...


Stem: 2...


Janto: En daar gaan we daaaaaan.


Stem: 1...


Kirsten: Ik ga er geloof ik liever gewoon via de achterdeur uit.


Stem: 0!


Het publiek is nagenoeg doodstil als er weifelend een deur open gaat. De geblinddoekte persoon stapt naar buiten, doet de blinddoek af en wordt acuut verblind door het daglicht. Dan barst er plots een gigantisch gejuich los voor de vijfde afvaller.


Het is Lux....

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page