top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobbert Jan Proos

73. Prijzengeld en MEER hints

Hola people! Inmiddels zijn er al goede antwoorden binnen hoor, maar voor iedereen die bij dit laatste raadsel nog even niet weet waar hij het zoeken moet. Nog een paar hints en tussendoor een uitleg over het prijzengeld... Wat gaat de winnaar eigenlijk winnen?


Elk van de eerste vijf kamers was vijfhonderd euro waard. De eerste vier lukten, de laatste was een episch faalmoment. Dus in totaal was er tweeduizend euro verdiend. Kamers 6, 7 en 8 waren duizend euro waard, maar er mislukten er twee dus hier is maar duizend euro verdiend. De tussenstand na twee afvallers was: Drieduizend euro!


HINT: Op basis van alle overkoepelende oplossingen ga je dus op zoek naar een naam en een bijbehorende titel. We zoeken een man. zijn voornaam heeft vier letters en de achternaam zes.


Kamer 9, 10 en 11 waren een groter succes. Alleen de laatste miste en dus werd hier weer twee keer duizend euro verdiend. De twee rondes er na bestonden uit maar twee kamers, maar die waren wel vijftienhonderd euro per stuk waard. Kamer 12 en 13 lukten allebei. Dus weer drieduizend euro voor de prijzenpot. En ook kamer 14 en 15 leverden hetzelfde succes. Tussenstand: Elfduizend euro.


HINT: Er zijn meerdere manieren om er te komen. Enkele oplossers gingen de goede kant op met 'uitgevers' en 'schrijfmachine', want wie heeft beide nodig om te kunnen bestaan? En een hele interessante andere insteek was van iemand die er via worstelen met John Lithgow kwam.


De laatste kamers waren maar liefst tweeduizend euro per stuk waard. En van de vier lukte alleen kamer 17 niet. Dus voor 16, 18 en 19 werd er in totaal nog eens zesduizend euro bijgeschreven. Dat betekende na de kamers zeventienduizend euro. De finale gaat nog eens tienduizend euro opleveren en dus gaat de winnaar er met zevenentwintigduizend dollar vandoor.


HINT: En LET OP want dit komt in de buurt van voorzeggen! Dus als je dat echt niet wil moet je niet doorlezen, want dit is eigenlijk too much natuurlijk en met de vorige hints lukt het gewoon echt wel hoor.


Nee maar echt, weet je het zeker?!


Weet je wat. Ik zet de ONDER het raadsel. Dan moet je er echt HEEN wil je er mee aan de slag.

HINT: We zoeken de naam van een schrijver. En de titel van een verfilmd boek.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page