top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRobbert Jan Proos

72. Hints en Kandidaten

Hola! Gisteren zei ik zaterdag, maar de oplossing van het finaleraadsel volgt zondag! Dan heeft iedereen in het weekend nog puzzeltijd. De kandidaten zitten in hun respectievelijke onderkomens aan hun raadsel en terwijl ze daar mee bezig zijn verteld een voice over iets over hun tijd in de kelders. Want het is namelijk best saai om naar te kijken, mensen die zitten te puzzelen....


Emma komt in beeld, ze zit geconcentreerd alle antwoorden uit de oude raadsels op te schrijven en zoekt de combinatie.


Stem: Emma begon redelijk steady buiten de gevarenzone, tot ze halverwege ten onder leek te gaan aan de populariteit van haar medekandidaten. De laatste paar weken bungelde ze steevast onderaan tot de kijkers zich realiseerden dat ze de laatste paar raadsels die zij moest helpen oplossen volledig in haar eentje had gedaan. Dat rakelde online discussies op over 'de echte winnaar' of 'de beste kandidaat' en verdomd als het niet waar is. Ineens werd ze de eerste finalist.


Raadsel HINT 1: Alle antwoorden op de raadsels zijn gewoon terug te vinden op deze site. Het aantal puntjes geeft aan uit hoeveel karakters het antwoord bestond en bestaat.


Gerhard komt in beeld. Hij heeft de helft van de antwoorden op de oudere raadsels al opgeschreven en krabbelt er wat mogelijke verbanden naast.


Stem: Gerhard heeft vanaf de eerste dag zo'n beetje standaard in de middenmoot gebivakkeerd. Hij is dan ook een kandidaat waar je van houdt of die je haat. Zijn onnavolgbare Duitse gebrabbel in combinatie met zijn wisselvallige karakter maakte hem volgens velen behoorlijk amusant. Maar er waren ook stevige tegenstanders die hem of niet konden verstaan of hem gewoon ronduit irritant vonden. Bij de puzzels was Gerhard geen storende factor, maar ook niet echt een uitblinker.


Raadsel HINT 2: Als je alle overkoepelende antwoorden op een rijtje hebt verwijzen ze bij elkaar naar een antwoord wat op het plaatje in de rood roze pijl staat. Dit antwoord is goed vindbaar met een beetje speurlogica. Het is een naam...


Janto komt in beeld. Hij heeft alle antwoorden op een rij zweet peentjes terwijl hij als een bezetene allemaal verbanden aan het noteren is.


Stem: Janto begon buitengewoon slecht en bungelde meteen de eerste paar keer onderaan in de lijst. Zijn vrij goede prestaties bij de raadsel en zijn niet aflatende optimisme zorgden er echter voor dat de vrolijke volkszanger in de tweede helft van de 'wedstrijd' ineens in een strijd verwikkeld raakte met de immens populaire Kirsten om de eerste plaats in de rangschikking. Dat hij daarbij een kneiter van een hit scoort en na het verlaten van de kelders ongeveer een half jaar aan optredens heeft staan is hem op dit moment nog onbekend. Wie kan deze man stoppen?!


Raadsel HINT 3: Als je de oplossing hebt gevonden ben je er bijna. Dan is een minimaal aantal minuten speurwerk voldoende om de slotoplossing te vinden en met de gele letters hussel je jezelf dan naar het ultieme antwoord.


Mail de oplossingen naar: bewerkelijkste@gmail.com en/of mail me wie je denkt dat er gaat winnen, wie er gaat verliezen en wie de Krampus is...



33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page